website statistics _uacct = UA-649561-2urchinTracker()

Jak se zbavit svého autovraku?

Česká republika je automobilová velmoc. Běžně se u nás auta vyrábí, a tak není divu, že jsou zde i docela velké prodeje. S pomocí vlastního vozu se člověk může dostat prakticky kamkoliv, nicméně auto musí být funkční.

Pokud však už pomalu dosluhuje a opravy se přestávají vyplácet, je lepší se svého motorového kamaráda zbavit. Ideální je prodat ho na náhradní díly.

Nejlepší možnost

Od té doby, kdy se u nás vykupují auta na náhradní díly, se podstatně snížil počet obstarožních autovraků stojích po polích či někde v lesích. Je to logické. Vždy se totiž vyplatí auto prodat, i když za něj člověk nedostane žádné extra velké peníze. Pořád je to lepší, než narušovat ekologickou rovnováhu.

Skvělé je, že není potřeba se složitě domlouvat s úředníky. Stačí zavolat na Za hotové a předběžně se domluvit na odprodeji. Většinou prodejce během telefonátu zjistí i předběžnou částku, kterou by za své vozítko mohl dostat.

Všechna auta jsou dobrá

Hodně lidí se zdráhá výše zmíněnou firmu kontaktovat, jelikož jsou přesvědčeni o tom, že zrovna jejich vůz není k prodeji na náhradní díly vhodný. Tento scénář je vysoce nepravděpodobný.

Vykupují se totiž víceméně všechna osobní i nákladní vozidla a komu na dvorku stojí nějaká ta stavební či zemědělská technika, může se ozvat také. Každý stroj má náhradní díly, jež se dají později zužitkovat.

Stačí jen pár dokladů

Samotné předání vozidla je velmi svižné. Prodejce dokonce nemusí nikam jezdit, kupec přijede na předem domluvené místo a na vůz se rovnou podívá.

Bude-li vše v pořádku, sepíše se smlouva a prodejce dostane smluvenou odměnu. Ta se vyplácí v hotovosti. Krom odměny dostane prodejce i protokol o ekologické likvidaci, který později předá patřičným úřadům.

Při výkupu vozů za hotové nejsou potřeba žádné stohy dokladů. Bohatě postačí občanka a oba technické průkazy. Nic víc.

Rate this post

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *